12 Kasım 2012 Pazartesi

Takım Elbise Alırken Bir Uzman Şart

Herkesin dolabında özel günler için sakladığı bir takım elbisesi bulunur. Özel günler haricinde gündelik olsun, iş hayatında olsun giymek durumunda kaldığımız zamanlar da yok değildir. Spor giyimi seven biri olarak takım elbise seçmek benim için hayli zor oluyor. Göz seçmeye alışınca da bazı detaylar tüyo olarak bana geri dönüyor.

İşte bir takım elbise seçerken dikkatimden kaçmayanlar:

İşe kumaştan başlayalım, yün  kumaş mı viskon kumaş mı?

Yün içerikli kumaşlar sağlık ve konfor noktasında tabi ki viskon kumaşlara göre çok çok öndedir. Ancak viskon kumaşların hammaddesi kayın ağacıdır bu sebepten maliyet noktasında yüne göre 3-4 kat daha ucuz.  Burada şu sonuç ortaya çıkmaktadır.Bir takım elbise satın alırken bizim için önemli olan konfor ve rahatlık mı? Yoksa bütçe mi? Tercih 1. şık ise sizlere yünlü kumaşları 2.şık ise viskon kumaşları tavsiye ederim. Bu yüzden kol etiketine bakmanızı tavsiye ederim.Örneğin %100 yün kumaşın dezavantajı ütü problemi olması ve kesinlikle pantolununun dahi kuru temizleme yapılması gerekliliğidir.%88 yün kumaş  konfor ve rahatlık en üst düzeydedir ancak çok hassas kumaşlar olduğu için sadece kuru temizleme olmalı ve sık sık giyinmemeli ara ara Takım elbiseler dinlendirilmelidir.%70 yün veya %50 yün gruplar %100 ve%88 yün kumaşın yerini tutamaz ama dayanıklılığı daha yüksek olup polyester oranı daha fazla olduğu için daha iyi ütü tutar ve ılık suda veya makinede düşük ayarda yıkanabilir. İkinci olarak iç etiketine bakmak olmalı hangi kumaşı istiyorsak o firmanın etiketini görmeliyiz. İşte genelde aldatmalar bu bölümde yapılıyor.

İş hayatınız için seçtiğiniz takım elbise klasik bir kesime sahip olmalıdır. Gri, siyah, mavi ve kahverengi olması, daha ciddi ve olgun bir görünüme sahip olmanıza yardımcı olur.
Gömlek ve kravatın, takım elbisenin renkleriyle uyum içinde olması gerekir. Mesela, siyah bir takım elbiseyi desenli ve açık yeşil bir gömlekle kombinleyemezsiniz. Onun yerine, pudra pembesi ya da açık mavi gibi gömlekleri tercih etmelisiniz.
Üzerinize tam oturmayan bir takım elbiseyi satın almayın.Takım elbisenizin ceketi, omuz kısımlarınıza tam oturmalıdır. İyi bir ceket; düğmeleri açık ya da kapalı olduğunda dahi içinde kendinizi rahat hissedeceğiniz bir cekettir.
Aksesuvarları doğru seçin. Mesela siyah bir takım elbise giydiğinizde, siyah tonlardaki kravatı tercih edin. Takım elbise; şık bir saat, deri kemer ve el yapımı kol düğmeleriyle mükemmel uyum sağlar.
Ayakkabılarınızın rahat ve şık olmasına özen gösterin. Özellikle gece katılacağınız davetlerde, saatlerce ayakta kalabilirsiniz; bu bakımdan, ayaklarınızı sıkmayan ve kemerinizle aynı renklerde olan bir çift ayakkabı, hayatınızı kurtaracaktır.
Yelekli bir takım elbise seçiyorsanız, yeleğinizin göğüs kısmı bedeninize oturduğunda belinizde gevşeklik hissi olmamasına özen gösterin. Yelek, pantolonun kemer kuşağını örtecek uzunlukta olmalı, uçları kalça kemiğinize uzanmadan bitmelidir.

 1950’li yılların ince kravatları bu yıl yine çok popüler…

İşte dolabımdaki takım elbiseler 

 

2 yorum:

  1. Sayfanızı beğendim gerçekten, yanlız bir önerim olacak, bahsettiğiniz kombinezonları görsel olarak da desteklerseniz daha güzel bir sayfa olacağı kanaatindeyim. Bir de eğer gömlek, kravat ve ceket üçlüsünü kişilerin zevkine göre birleştirmesini sağlayan bir grafik bilgisayar programını ( olup olmadığını bilmiyorum)sayfanıza koyarsanız daha etkili olabilir. Başarılar.

    YanıtlaSil
  2. Blogumu beğendiğiniz, içerik zenginleştirme konusunda değerli paylaşımlarda bulunduğunuz için teşekkür ederim. Bir daha ki yazımda söz ettiğiniz hususlara dikkat edeceğim.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.