20 Kasım 2012 Salı

Oyun yine oyun ve yine oyun

Dışarda vakit geçirdiğimizden çok bilgisayar, internette başında vakit geçiriyoruz. Eş-dost kalabalık bir topluluk nasıl vakit geçiririr unuttuk. Maç, film izlesek bir kutuya mahkumuz, internette oyun oynasak arkadaş dost kahkahaları eksik, spor salonlarında spor yapsak doğadan uzağız. Tiyatro ve konser o yüzden daha yaşamdan yana geliyor bana... Hele genç bir kitle var ki soluğu internette kafelerde alan. Madem oyun oynamayı seviyoruz. İşte size güzel bir seçenek:

Oyun kafeler
Kuka ve Oyun Mühendisi



Kuka Kafe Beşiktaş'ta eski yıldız sinemasının yanındaki oyun kafe. Tavla, satranç, go, tabu, monopoly, jenga, mikado, scrabble, kızma birader, risk gibi yaygın oyunların yanı sıra, the settlers of catan, quarto, acquire, puerto rico, tigris & euphrates, agricola, ticket to ride gibi kutu oyunları da oynanabilir.
Oyun oynamak için yanınızda kutu oyunu bulunması şart değil; kafede 8-10 çeşit kutu oyunu mevcut. İşletmecisi masa masa dolaşıp, yeni gelen kutu oyunlarını size tanıtıyor, hiç üşenmeden bir de nasıl oynandığını anlatıyor. en az bir oyun size yardım ediyor hiç sıkılmadan. Şu sıralar bu kadar eğlenceli, kafa dinleyebileceğiniz, rahatça çayınızı yudumlarken bir yandan oyun oynayabileceğiniz bir başka yere rastlamadım. resmen bir oyun mekanı. bir denemeniz lazım. Şimdilik internet sitesi olmayan kafenin, bir facebook sayfası bulunmakta.
Kuka Kafe’nin adresi : Akmaz Çeşme Sokak No:28 Beşiktaş / İSTANBUL
Oyun Mühendisi, Kadıköy'ün Moda'ya bağlanan ince çizgisi üzerinde ki arka sokaklarda ufak bir dükkan. Masaüstü oyunlar, Warhammer figürleri, Magic ve Yu-gi-oh kartlarıyla dolup taşmış bir mekan.Oyun Mühendisi'nde  yurt dışından gelen 135 oyun var. Ücret talep etmedikleri 70 tane oyunları var.

Oyun Mühendisi Moda Caddesi Zuhal Sokak'ta yer almaktadır.

Bence bu tür kafeler zeka geliştiren, strateji oyunları yönünden sanal ortama göre daha sosyal bir yer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.